کتابهای سلسله یادبود خاطرات انصاری به خاطر گرامیداشت مولانا داکتر محمد فضل الرحمن انصاری (1914-1974)، یکی از شیوخ متصوفه در طریقت قادریه، فیلسوف، عالم اسلامی برجستهی عصر مُدرن، مبلغ، گردشگر و استاد بنده و همچنان هدایتگر و رهنمای روحانی، به نشر رسیدهاند. محبت من برای ایشان و تحسین و ستایش دوامدار بنده برای کارکردهای علوم اسلامی و همچنان برای افکار فلسفی وی، پس از بیشتر از چهل سال از وفات ایشان، چنان است که هر ذرهای از خاک پای ایشان را گرامی میدارم.
کتاب هذا با این هدف مشخص به رشتهی تحریر درآمده است تا محترمانه از آنهایی که از روش سلفی گری دفاع میکنند و همچنان از آنهایی که از روش مطالعۀ قرآن توسط دارالعلومها دفاع میکنند، جواب علمی و تحقیقی در مورد نظریات خویش پیرامون موضوعات جسد و دابة الأرض به دست آوریم.
بااینکه موضوع جسدی که بر تخت سلیمان علیه السلام نشان دادهشده بود، در کتاب ما بنام «دجّال، قرآن و اول الزمان» موردبحث قرارگرفته است، بازهم ضرورت احساس کردیم که در یک کتاب جداگانه، این موضوع را با جزئیات بیشتر و به سادهترین شکل ممکن مورد کنکاش قرار دهیم.
این کار را به دلایل مختلف زیردست گرفتیم؛ نخست آن اینکه دیدگاه ما پیرامون موضوع جسد، نشاندهندهی امتحان نهایی در رابطه به مطالعهی دقیق قرآن کریم میباشد. نیاز است تا برای برادران و خواهران ما در مذاهب شیعه، سلفی، بریلوی، دیوبندی و همچنان آنهایی که نهادهای آموزشی اسلامی بنامهای دارالعلومها و دانشگاهها را اداره میکنند، یادآور شویم که پیامبر معظم اسلام صلی الله علیه و آله وسلم فرمودهاند:
أنا تارك فيكم ثقلين – أولهما كتاب الله…
ثم قال : وأهل بيتي أذكركم الله في أهل بيتي، أذكركم الله في أهل بيتي
ترجمه: من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها میگذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترتم اهل بیتم را. تا وقتیکه از این دو تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچگاه از هم جدا نمیشوند.
( صحیح مسلم)
در این جای شکی وجود ندارد که حقیقت قطعی تنها در قرآن است. ازاینرو قرآن رهنمای کامل برای امت حضرت محمد r میباشد که حتی فامیل آن حضرت را نیز شامل میشود و از همین لحاظ است که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم از پیروان خویش خواسته است تا به قرآن بهصورت محکم چنگ زنند.
ازآنجاییکه قرآن کریم چنین جایگاه عظیمی در اسلام دارد، اعتبار تمام فرقههای ذکرشده باید با معیار دانش قرآنی ارزیابی و بررسی شود. چون جسد در قرآن ذکرشده است، تمام فرقههای اسلامی موظف هستند تا برایمان بهصورت درست در مورد کیستی جسد بگویند.
مایل نیستیم در این کتاب سوابق جامع از دیدگاههای علمی در توضیح این آیۀ فوقالعاده مهم قرآن کریم را ارائه دهیم. ترجیحاً ما این موضوع را واگذار میکنیم به محققین آیندهی اسلام، چه شیعه و چه سنی و چه سلفی و چه صوفی، تا تحقیقات توأم باصداقت، استقلال، بدون ترس و بدون طرفداری از کدام جناح و فرقه را انجام داده و نتایج تحقیقات خویش را برای بهرهوری مخاطبین خویش به دست نشر سپارند.