اسلامی

اکثریت اهل جنت را زنان تشکیل میدهد!

در روایات تاریخی آمده است، در زمان صحابــﮥ کرام در مورد اینکه اکثریت اهل جنت را زنان تشکیل مید هد یا مردان، بحثی صورت پذیرفت . در این میان حضرت ابو هریره با استناد به حدیث پیامبر صلی الله علیه وسلم گفت که اکثریت اهل جنت را زنان تشکیل میدهد وتعداد زنان نسبت به مردان در جنت زیاد میباشد.

در احادیث متبرکه آمده است : «عَنْ أَبِی هُرَیْرَةَ رضی الله عنه عَنْ النَّبِیِّ صلی الله علیه وسلم: أَوَّلُ زُمْرَةٍ تَدْخُلُ الْجَنَّةَ عَلَى صُورَةِ الْقَمَرِ لَیْلَةَ الْبَدْرِ وَالَّذِینَ عَلَى آثَارِهِمْ کَأَحْسَنِ کَوْکَبٍ دُرِّیٍّ فِی السَّمَاءِ إِضَاءَةً قُلُوبُهُمْ عَلَى قَلْبِ رَجُلٍ وَاحِدٍ لَا تَبَاغُضَ بَیْنَهُمْ وَلَا تَحَاسُدَ لِکُلِّ امْرِئٍ زَوْجَتَانِ مِنْ الْحُورِ الْعِینِ یُرَى مُخُّ سُوقِهِنَّ مِنْ وَرَاءِ الْعَظْمِ وَاللَّحْمِ.» ( صحیح بخاری شماره : ۳۲۵۴ )

ترجمه: از ابو هریره رضی الله عنه روایت است که: رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: اولین گروهی که به جنت داخل میشوند به شکل ماه شب چهارده هستند سپس کسانی در مرتبه به آنها نزدیک اند مانند روشن ترین ستاره ای که در آسمان نور افگنی می کنند و دلهایشان یک دل است در میانشان اختلاف و دشمنی نبوده و برای هر کدام شان دو همسر است که از زیبایی مغز ساق پایشان از پشت گوشت دیده می شود.

فهم این حدیث مبارک به‌ طور صريح واشکار میرساند که تعداد زنان نسبت به مردان در جنت بیشتر میباشند.
ولی ناگفته نماند که یک تعدادی از علماء دین باور اند که اکثریت اهل دوزخ را زنان تشکیل میدهد وتعداد زنان نسبت به مردان در دوزخ بیشتر میباشند.

این تعداد از علما ء نظریات خویش به حدیث ذیل استناد مینمایند. « يا معشر النساء تصدقن وأكثرن الاستغفار فإني رأيتكن أكثر أهل النار …» ( ای گروه زنان صدقه بدهید و زیاد استغفار کنید . من دیدم که شما بیشترین اهل جهنم هستید.) ( روای حدیث امام بخاری حدیث شماره ۲۹۸ و۱۳۹۳ )(مسلم حدیث شماره ۸۰ ازجانب آبی سعید الخدری )(این حدیث را همچنان این حدیث از جانب ابن عمر روایت گردیده است که مسلم تحت حدیث شماره ۷۹ ودر ابن ماجه تحت حدیث شماره ۴۰۰۳ وأحمد (۲ /۶۶). وهمین حدیث از جانب أبي هريرة روایت گردیده است در الترمذي تحت حدیث شمار ( ۲۶۱۳ میتوانید ملاحظه فرماید .
از فحوای حدیث فوق الذکر چنین معلوم میگردد که : اکثریت اهل دوزخ را زن تشکیل میدهد ، در صورتیکه اکثریت اهل دوزخ زن باشد ، پس طوری نتیجه گرفته میتوانیم که اکثریت اهل جنت را مردان تشکیل میدهد .
در ایجاد توافق بین دو حدیث متذکره علما و مفسرین مینویسند که : بيشتر بودن زنان در دوزخ به هیچ صورت بدین معنی نیست که تعداد زنان در جنت کمتر از مردان باشد.( برای معلومات بیشتر مراجعه شود به کتاب فتح الباري 🙁۶/۳۲۵) . از ابن حجر عسقلانی ).
شیخ ابن حجر عسقلانی می افزاید: راه توافق و جمع ميان دو حديث اين است كه تعداد زنان در جنت و دوزخ از تعداد مردان بيشتر است، روی اين حساب تعداد زنان در جنت از تعداد مردان بيشتر است. ممكن است چنين گفته شود كه حديث ابو هريره دلالت بر اين دارد كه نوع زنان در بهشت بيشتر است. خواه زنان دنيا مورد نظر ايشان باشد يا از حور العين (1).
شیخ قرطبي در ایجاد توافق بین این دو حدیث مینویسد :« زنان پيش از شفاعت و پيش از بيرون آمدن موحدين گناهکار از دوزخ اكثريت اهل دوزخ را تشكيل مي‌دهند. اما وقتي موحدين گناهکار بدليل شفاعت شفاعت كنندگان و رحمت ارحم الراحمين از دوزخ بيرون مي‌آيند، ‌زنان در جنت اكثريت را تشكيل خواهند داد. » ( برای معلومات بیشتر مراجعه شود به تذكرة قرطبي :صفحه :۴۷۵ . )
خلاصه باید گفت: بنظر ورای تعداد کثیر از علماء ومفسرین با استناد روایات اسلامی ومطابق به احادیث نبوی ،اکثریت اهل جنت را زنان تشکیل میدهد. این تعداد علما ء در استدلال خویش تعداد کثیری از احادیث نبوی را متذکر گردیده اند که همه این احادیث به رفتن زنان به جنت مژده داده است : از جمله در حدیثی که ازامام احمد وابن حبان روایت گردیده، آمده است :که پیامبر صلی الله علیه وسلم میفرماید: اگر زنان نماز های فرضگانه خود رابجا ء آورند ، روزه ماه مبارک رمضان را روزه بگیرند ، مطیع شوهر خویش باشند وفرج (شرمگاه ) خویش را از نگاه نا محرم محفوظ بدارند ، رفتن جنت برایشان واجب است ، و آنان میتوانند از هر دوزاه که خواسته باشند داخل جنت گردند . « الذي أوجب الجنَّة للمرأة التي تصلى فرضها وتصوم شهرها وتطيع زوجها وتحصن فرجها، فهي تدخل الجنة من أي الأبواب شاءت.»

همچنان در حدیثی دیگری پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده است: آنعده از زنانیکه تعداد ی از اولاد های خویش را از دست دهند ووفات گردد واین مادران بر موت فرزندان خویش صابر باشند داخل جنت میگردند .« أوجب الجنَّة للمرأة التي يموت عدد من أولادها فتصبر وتحتسب، رواه البخاري »

در حدیث دیگری پیامبر صلی الله علیه وسلم میفرماید : زنیکه در اثناء ولادت به حق برسد از جمله شهدا محسوب میگردد .« والمرأة التي تموت في أثناء الولادة تكون من الشهداء » ( راوی حدیث أحمد والنسائي وأبو داود میباشد ) .طوریکه مرتبه شهید در جنت علیا است.
همچنان درحدیث دیگری آمده است که پیامبر صلی الله علیه وسلم میفرماید :« رابع أوجب الجنة للأرملة التي تصبر على محنة موت زوجها وتجاهد لتربية أطفالها الأيتام وتأديبهم حتى يكبروا والحديث رواه أبو داود. ) ( زنکیه بر مرگ شوهر خویش صابر باشد ، وبر تعلیم و تربیه اطفال یتیم خویش که الی به سن بلوغت برسند ، توجه واهتمام نماید ، رفتن جنت برایش واجب است ).
همچنان درحدیث دیگری باصراحت ذکرگردیده است : اگر زن وفات کند وشوهرش از آن راضی باشد ، آن زن داخل جنت میگردد . روای حدیث ترمذی است : « أن كل زوجة تموت أو يموت زوجها وهو راضٍ عنها تدخل الجنَّة، وهو حديث رواه الترمذي وحسّنه ونصه ».

بناً، طوریکه ملاحظه میگردد همه ای احادیث که در فوق بدان اشاره نمودیم، براین دلالت میکند که دین مقدس اسلام برای زن وسایل وطروق متعددی را برای رفتن زن به جنت مساعد ساخته که از فحوی احادیث متذکره به تمام وضاحت معلوم میگردد که تعداد اهل زنان درجنت نسبت به مردان بیشتر بوده ، وحتی پیامبر صلی الله علیه وسلم در حدیثی ، موضوع داخل شدن به جنت رابه رضایتمندی مادر خوانده وگفته است که : « الجنة تحت اقدم الامهات »جنت در زير پای مادران است.
به فهم منطق ، برداشت من ازین نصوص شرعی چنین است که الله تعالی و دین الهی همه وسایل وامکانات را بدسترس بشریت قرار داده است ، تا انسان را از انجام اعمال منکر در حذر بدارد، وهمه تلاش خویش را بخرچ مید هد، که انسان به امر خیر مبادرت ورزد، وخود را ازمنکرات در حذر دارد، تا بدینوسیله از عذاب الهی درامان بماند، به سعادت دایمی و ابدي دست یابد، ودر نهایت امر به منزل گاه مقصود خویش که جنت است نایل گردد.

بناً دین مقدس اسلام درین راستا بندگان خویش را خواه مرد باشد یا زن ،از طروق مختلف آگاه ساخته و با خبر میسازد تا راه دین واقعی را انتخاب بدارند. مسلم اینکه مسلمانان درجنت همان را خواهند داشت که خواسته باشند و تصورکنند و یا خواست زیاد بودن و کم بودن آنرا داشته باشند. لذا این مفاهیم اکثریت درجنت ابعاد و ثغور دیگری خواهد داشت و بیشتر به ذهن وخواست انسان، مؤمن مسلمان جنتی تعلق خواهد داشت که چې آرزو وخواست دارد. و چون جنتی است الله تعالی خواست وی را ان شاء الله برآورده خواهد ساخت. والله اعلم بالصواب

(1) حور جمع حوراء به معنای زنی است که سفیدی چشمش بسیار سفید و سیاهی آن نیز بسیار سیاه باشد و یا به معنای زنی است که دارای چشمان سیاه چون چشم آهو باشد، و «عین» جمع کلمه «عیناء» به معنای چشم درشت وبزرگ .

اگر میخواهید به تیم مبارزه کمک کنید. به لینک علیبابا در ذیل کلیک کرده و از طریق Contact Supplier در باره اجناس معلومات کوتاه بخواهید ( سایت علیبابا در استفاده نخست از شما راجستریش خواهد خواست). چند ثانیه وقت شما کمک بزرگ برای ما است.

در بارۀ نویسنده

الحاج امین الدین « سعیدی- سعید افغانی »

مدیـر مرکز مطالعات ستراتــیــژیکی افغان
ومسـؤل مرکزفرهنگی د حق لاره- جرمنی

تبصره ها

  • مارک زاکربرگ، بنیانگذار شبکه اجتماعی فیس بوک اعلام کرده است که ۹۹در صد از سهامش را که حدود ۴۵ میلیارد دلار می‌شود به امور خیریه اختصاص می‌دهد.
    زاکربرگ ۳۱ ساله و همسرش پریسیلا چان، همزمان با انتشار خبر تولد دخترشان اعلام کردند که هر دوی آن‌ها مدیریت پروژه‌ای را برای درمان بیماری‌ها، گسترش اینترنت در جهان و ایجاد پیوندهای اجتماعی و برابری بر عهده خواهند گرفت.
    پیش از زاکربرگ، ثروتمندان دیگری مانند بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت و وارن بافت، سرمایه گذار معروف آمریکایی هم بخش بزرگی از دارایی خود را به امور خیریه اختصاص داده بودند.
    بر پایه جدید‌ترین آمار در آمریکا سالانه بیش از ۳۵۰ میلیارد دلار صرف امور خیریه می‌شود.

  • جنت!!
    اکثر این آدمها به جنت!! هم اعتقاد ندارند. 45 میلیارد دلار یعنی کل واردات خارجی ده سال افغانستان. حالا اینو مقایسه کن با ماجرای وقف اموال … که این آدم اینقدر حریص است که اموالشو حتا برای بچه هاش هم نمیده وقف میکنه تا در اون دنیا بهش حوری و بهشت بدن. فقط یک کم عقل سالم ویروسی نشده اگر داشته باشیم تفاوت یک کار انسانی و شرافتمندانه رو براحتی میشه با خودخواهی متوجه شد. اینه فرق یک انسان سالم با یک موجودی که ویروس ساختار تفکر اون رو از بین برده.

  • و اما در مورد جنت! و زنها ….
    به مردها در جنت حوری میدن. به زنها قراره چی بدن؟ باید به آنگرا مرکل صدراعظم آلمان هم بگیم که بره از شوهرش اطاعت کنه وگر نه در جنت راهش نمیدن ( :

  • اول اینکه صاحب شرکت فیسبوک بخاطر فرار از مالیات اعلان وقف ۹۹ در صد ثروتش را کرده بود دوم اینکه در امریکا مالک ۹۷ در صد سرمایه شان ۳ درصد مردم شان است و تولید ناخالص امریکا ۳۰۰۰ ملیارد دالر است اگر مردم امریکا در سال بصورت خالص بیش از ۳۰۰ میلیارد دالر قف خیریه کنند پس بیش از ۱۵ درصد تولید ناخالص ملی صرف خیریه میشه اگر این آمار واقعیت داشته باشد پس چطور میتوانند ۳ درصد مردم شان صاحب ۹۷ درصد ثروت امریکا شوند پس کاملا اشتباه است و مردم امریکا به این حد وقف نهاد های خیریه نمیکنند و اینکه به اساس تفسیر داکتر عبدالکریم ذاکر نایک حور های بهشتی تنها مؤنث نیستند بلکه حور به معنی زیبا و چشم سیاه است پس برای زنان هم حور در بهشت و جود دارد

پاسخی بگذارید